YUMEIHO

Yumeiho este o metodă terapeutică bazată pe acţiuni manuale efectuate asupra întregului corp uman în vederea păstrării sau ameliorării stării de sănătate. Cuprinde circa 100 de manevre care se efectuează asupra întregului corp al pacientului şi constă în aplicarea metodică a unui ansamblu complex de procedee manuale (masaj, manipulări osteoarticulare) şi exerciţii fizice în scopul restabilirii echilibrului funcţional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gamă variată de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute, cât şi suferinţe cronice. 

Corectează dezechilibrele apărute în organism

Yumeiho este o terapie de reajustare posturală a corpului, iar prin ea pacienţii obţin o mai bună mobilitate şi elasticitate a corpului. "Terapia Yumeiho nu vindecă nimic, nu acţionează strict asupra unei probleme. Nu vine pacientul cu o boală şi noi acţionăm asupra ei. Yumeiho este o terapie holistică, ce înseamnă că noi tratăm tot pacientul de sus până jos. Încerc să reajustez postura pacientului din punct de vedere fizic pentru că multe probleme de sănătate ale celor care vin la noi vin de la poziţia incorectă a coloanei şi a oaselor bazinului. Când apar aceste poziţii incorecte, ele sunt însoţite de iritări ale traseelor nervoase ale organismului, ce pot afecta în timp organele interne", explică terapeutul.

Poziţia lui este susţină şi de medicii care practică medicina alopată. "Medicina alopată se bazează pe diagnosticul medicului şi tratamentul pe bază de substanţe medicamentoase, în medicina homeopată tratamentul se bazează pe substanţele şi plantele obţinute din natură, în timp ce terapiile complementare se bazează pe masaj, mişcare sau relaxare. Toate cele trei tipuri de terapii pot să coexiste şi să fie folosite pentru a obţine un rezultat favorabil în privinţa stării de sănătate a unei persoane, dar nu trebuie să ne bazăm sau să spunem că una este mai bună decât cealaltă. De aceea se şi numesc terapii complementare, ele vin să completeze în susţinerea unei terapii alopate. Noi ca şi medici încercăm să explicăm oamenilor că nu suntem împotriva acestor terapii alternative, ci doar că trebuie să fim precauţi atunci când ne adresăm celor care practică aceste terapii pentru a vedea şi a face diferenţa între persoanele competente şi pregătite pentru a obţine un rezultat favorabil şi cei care nu doresc altceva decât să obţină câştiguri materiale în detrimentul sănătăţii oamenilor. Terapiile alternative trebuie utilizate cu precauţie şi numai după ce avem un diagnostic clar al afecţiunii de care suferim", ne-a declarat Valentin Boldea, medic de familie.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți